Posts

Showing posts from February, 2018
Image
BUSINESS DROPSHIP ASC PRODUK BERKUALITI TIADA KOMPROMI



Wah dah kenapa plak tetiba nih ..hehe

Saja la nak share ngan korang , kenapa Fazlina in love sangat dengan bisnes produk Shaklee ni.

Pertama skali , Shaklee ni bukan baru lagi kat pasaran.Bayangkanla Vitamin C Plus yang saya dok makan selalu pun 36 tahun umur nya. Tak cerita lagi umo ESP tu sebaya embah saya dah , ESP lahir tahun 1961.. agak agak berapa umo ESP skang?



Bab KUALITI? Shaklee sangat serius jaga kualiti produk.Pernah terjadi , beberapa produk hot Shaklee yang company hold sebab kualiti bahan mentah tak capai standard yang di tetapkan Shaklee.





Paling syiok... dah x yah pikir la packaging produk ke pasal pendaftaran KKM ke.. sebab semua tu dah ready dah.



Company ada research centre dan saintis yang bertugas control dan monitor kualiti produk bukanla calang-calang orangnya .Even packaging produk pun guna biodegrable material mean environtment friendly boleh lupus dalam tanah.

lagi satu benda yang saya kira sangat sangat m…

BISNES DROPSHIP INCOME SUPERB !

Image
Pagi ni nak share la ngan korang kenapa Ciklin in love sangat ngan Bisnes Dropship ASC ni.

BISNES DROPSHIP INCOME MELETOP!

Betul , ramai dah yang nikmati income dari 3 angka hingga ke 4 angka.

Ada surirumah yang berjaya beli kereta dengan income bisnes gaya ASC tau ...

Ada working mom yang dah tak lama lagi je nak resign sebab income bisnes dah caras income gaji brkali ganda ( eh tapi kan nak join bisnes dropship ASC ni x semestinya kene resign keje tau )

Ada supermom ASC yang tiap tahun tak pernah miss qualified untuk trip VVIP Shaklee tau.

Dahla dapat UNTUNG setiap jualan , kalau cemerlang ada BONUS lak tu ...tu tak campo REWARDS dari mentor kiri dan kanan lagi... memang SUPERB la !

BISNES GAYA ASC SECARA SANTAI

Tak kalut dah sebab marketing tools di sediakan.Support team yang memang kuat.Paling best kelas kelas secara online je via whatsapp

NAK 10 ORANG JE !  🧕🧕🧕🧕🧕

Ciklin perlukan 10 orang je sesiapa yang pernah amek Vitamin C Shaklee dan berminat nak be part of Team ASC.

IF …

7 Tips Atasi Tidur berdengkur

Image
Apa itu berdengkur? Berdengkur adalah bunyi bising semasa bernafas, apabila sebahagian daripada saluran pernafasan atas seseorang tersumbat. Ia berlaku apabila terdapat sekatan pada aliran udara di dalam saluran pernafasan di bahagian belakang mulut dan hidung seseorang. Bunyi itu dikeluarkan apabila tisu di bahagian atas saluran pernafasan bergesel dan bergetar di antara satu sama lain. Berdengkur bertambah kerap mengikut umur dan biasanya tidak membahayakan.
Sebab-sebab berdengkur Lemah otot-otot pada lidah, lelangit lembut dan tekak. Apabila otot tidak tegang akibat arak atau ubatan yang menyebabkan otot lemah, lidah akan tertolak ke belakang, menutupi aliran udara atau otot tekak tertarik masuk ke dalam tekak dan menyekat salur pernafasan atas. Juga berlaku semasa waktu tidur yang nyenyakTisu tekak yang besar dan tebal. Kanak-kanak yang mempunyai tonsil dan tisu adenoid yang membengkak selalunya berdengkur. Orang yang berlebihan berat badan dan mempunyai leher yang pendek dan besa…
Image
AKU YANG DULU BUKANLAH YG SEKARANG


Dulu nak keluar rumah rasa tak confident , selagi tak "tacap pondesen" memang tak keluar.

Kalau tak make up pun , bila keluar rumah jalan cepat-cepat ,  rasa nak lari dari semua orang yang kita kenal. HANYA orang yang alami masalah yang sama je tahu bagaimana rasanya bile kulit bermasalah

KINI TIDAK LAGI  ... 😉

ALHAMDULILLAH di pertemukan dengan si BOTOL BIRU ni ..HAPpy !


Korang ada masalah camni ?

😢jerawat dan parut
😤jeragat
😭pori besar
😔kulit burn
😰blackhead dan whitehead
😖kulit kusam dan kering
😫kulit berminyak giler
😢masalah resdung

Selain penjagaan luaran untuk kulit, pengambilan supplement untuk dalaman juga sangat penting untuk kulit yang sihat dan maintain muda remaja.

Nak cari supplement yang NATURAL, SELAMAT dan BERKESAN?

Boleh laa try VITAMIN C PLUS nih. InShaaAllah memang terbaikk..❤️

Sesuai untuk lelaki dan wanita taauuuuu !!!

Apakah KELEBIHAN Vitamin C ?
.
- Baik untuk imunisasi dan daya tahan badan
- Mengurangkan sim…
Image
ASAL PAGI JE BERSIN
ASAL BERSIN JE PAGI ...HACHOOOM!


Assalamualaikum , hai gais !
For today entry Fazlina nak cerita pasal masalah yang selalu kene bersin ,runny nose and selsema pagi-pagi ni.Tisu dua kotak tu boleh abes kat saya sorang je.

Kalau ada habuk sikit pun mudah sangat flu attack pastu mula la demam sampai 3-4 hari.

Kalau kat rumah sendiri maybe takde masalah coz everyday memang lap habuk-habuk ni.Jadi masalah nya bila go travel ke atau time g rumah orang .. so embarassing tau huhu

Then ada terbaca yang kalau ada masalah camni antara petanda immune level badan kita drop down .Nak increase daya ketahanan badan kita  kene lah makan makanan yang kaya dengan Vitamin C

Hmm ..okay
Sendiri punya salah okay , makan buah boleh kira kut dalam seminggu.Pastu buah yang beli kat mall pun mostly dah tak berapa fresh.

Cerita pasal Vitamin C ni kan , fazlina nak share la ngan korang. ALHAMDULILLAH , after consume one brand ni ... rasanya dah lama kut tak bersin pagi-pagi.

Tarraaa..



And one…
Image
Tahukah anda perhubungan yang rapat antara ayah dan anak boleh dibina dengan hanya menukar lampin anak sejak hari pertama anak lahir?

3 tahun pertama kehidupan seorang anak adalah waktu kritikal di mana 'attachment' sangat diperlukan. 'Attachment' inilah yang akan membina rasa percaya (trust) dan hubungan yang rapat (connection) yang berpanjangan (insya Allah) antara ayah/ibu dan bayi.

Ketika 3 tahun pertama, anak memerlukan lebih kurang 5000 kali pertukaran lampin. Jika seorang ayah menukar lampin hanya 20% kali sekalipun, itu sudah memberi 1000 peluang untuk ayah 'bond' dan berinteraksi dengan anak.

Ayah perlu mencuba pelbagai cara untuk mendapatkan perhatian bayi untuk menukar lampinnya dan bayi pula selalunya terhibur dengan gurauan ayah ketika berinteraksi.

Interaksi yang dibina dari peringkat awal inilah juga yang menjadikan tugas mendisiplinkan anak lebih mudah kerana 'connection' telah pun terbina.

Jika menukar lampin pun tidak mahu dilakukan, …
Image
KEKAL CANTIK & MENAWAN BERSAMA SHAKLEE YOUTH! Ya Allah korangggg , nak tau tak punya lah excited dengan kemunculan skincare terbaru Shaklee ni sampai tidur pun tak lena menghitung hari tau.
Sebelum ni kan Fazlina jenis yang tak berapa suke sangat pakai krim krim ni tapi kan bila dah try Youth masa sesi demo YOUTH kat BLNC ritu , uihh terus jatuh cinta bergolek-golek.Tekstur moistu riser , over night cream very light dan tak sticky ( fazlina sejenis yang tak suka bende melekit lekit kat muka ni )


Anggur Muscadine Sebagai Bahan Utama Kalau Vivix Shaklee menggunakan bahan utamanya daripada anggur muscadine, Shaklee Youth juga menggunakan bahan yang sama. Vivix Shaklee berupaya memperbaiki sel. Shaklee Youth pula menggunakan anggur muscadine, membolehkannya terus serap dengan segera, menjadikan kulit kita tegang menari-nari riang. Tak hairanlah kalai kita tengok hasil kajian klinikal yang dibuat, 100% pengguna menyatakan hasil yang sangat baik.

Kajian klinikal ke atas penggunaan Shak…