Posts

Showing posts from August, 2018

Bagaimana Vitamin C Plus Shaklee lepaskan vit c setiap jam

Image
Hari ni ada yang bertanya, camne eh Vitamin C sustained released Shaklee ni dia bagitau kat vit c ni untuk release ascorbic acid setiap jam ?   

Formula sustained release ada 2 jenis iaitu "small pellet type", dan "layer type".



Bagi "small pellet", kandungan vitamin akan dibebaskan pellet demi pellet mengikut turutan dan masa. Macam mana "pellet" tu tahu sekarang turn dia keluar? Dengan kehebatan teknologi perubatan, pakar boleh tentukan masa dan turutan pellet vitamin terbebas. Formula Sustained release ini dinamakan "MATRIX"

"Layer type" lebih mudah untuk difahami kerana kita boleh nampak (dalam gambar la) bagaimana vitamin dibentuk lapisan demi lapisan. Vitamin akan terbebas pada lapisan terluar dan diikuti lapisan seterusnya. Formula ini pun mempunyai MATRIX sustained release tersendiri bila lapisan vitamin perlu dibebaskan.

Dah  faham konsep sustained release?

Sustained release Vita C Plus Shaklee pula menggunakan form…