Posts

Showing posts from November, 2018

RASA NYERI DAN SAKIT DI SANGKAKAN BENGKAK BIASA RUPANYA MASTITIS

Image
Jika payudara bengkak ketika menyusukan anak , segeralah berjumpa doktor untuk pemeriksaan lanjut.
Hari ni Fazlina nak share perkongsian daripada Puan Syikin tentang pengalaman beliau mengalami bengkak bernanah di payudara.
******
Alhamdulillah, anugerah terindah yang Allah bagi kepada ibu2 yang boleh menyusu penuh anak yang tercinta sehingga cukup 2 tahun lebih. Dalam indah menyusu tu, Allah takdirkan saya kena bengkak @mastitis, ataupun nanah dalam breast. Mgkin sebab dari  jangkitan kuman dari tangan anak.
Rasa sakit, nyeri dan bengkak yg penuh dengan nanah. Rasa sakit tu tak tau nk habaq. Kadang2 tidur pun tak boleh sebab rasa nyeri tu sat-sat dia mai. 😭😭😭
Agak lama macam tu , suami suruh pi buat cek dekat hospital. Dua tiga kali pergi cek di hospital dan buat ultrasound. Memang masa tu doktor kata, memang penuh dgn nanah. Appointment dengan doktor pakar memang dia minta buat mini operation on the spot.
Ya Allah, terkejut gila masa tu, tapi saya minta dekat doktor untuk hold on sa…