Posts

Showing posts from January, 2019

Sebelum ni badan rasa lemau dan mudah sakit. Ketahui apa yang buat kehidupan gadis ini kini berubah

Image
Bila badan rasa lemau, emosi pun turut terganggu kan? Nak buat kerja pun rasa tak fokus, tak bersemangat. .. tak produktif. Hasilnya badan akan stress.

Ini yang di alami oleh jadis jelita ini, jom kita baca perkongsian beliau


Assalamualaikum wbt..

Haii semuaa ..

Nama diberi nurhafida . Bole pggil fida . umo 21 tahun . Masih single πŸ˜‚πŸ˜†Anak ke 5 drpd 7 adik beradik .


Fida join shaklee sebab terpengaruh dengan hasutan upline fida ( asyiefa ) πŸ˜‚ dia cakap shaklee bagus lah , untunglah dan macam2 lagi lah benefit kalau join shaklee .

Lepastu slalu duk buat posting esp sedapp lah smpai meleleh air liur . Bukan setakat dia jaa ramai lagi yang buat posting pasai esp .Kita pun apa lagii , tak boleh nak duk diam la rasa macam ishh tak boleh jadi ni ,memang kena try. Tak tahan tengok hahaha πŸ˜‚πŸ˜†

And masa bulan 4 / 2018 , fida mula beli vitamin C dengn esp . Untuk cuba rsa sndiri . Nak tau jugak lah kan , apa laa yang best sangat kan .





Cuba punya cuba , konsisten punya konsisten ..tak tersangka…

Nak kemana tu ummi?

Image
Pagi-pagi dah bersiap, anak-anak tanya nak kemana.

"Ummi nak g sekolah, esok umi balik ye "

Esok ada event Master Of The Game 2.0 kesinambungan dari siri tahun lepas. Peh! Dah macam nama game plak ek.

Bas yang kami naik ni INTERCITY bus, punyalah bercinta carik kaunter dia. Berpeluh mak! Mujorla ada kakak cantik yang tolong bitau kat mana.







TIPS simpan susu dan berapa lama ia boleh bertahan

Image
Biasanya yang bakal menjadi ibu akan bertanya bagaimana cara simpan susu perahan  berapa lama susu ibu yang di simpan boleh bertahan? 
Dalam perjuangan menyusukan anak sehingga 2 tahun, antara ilmu penting yang semua ibu perlu tahu ialah berapa lama susu yang disimpan boleh bertahan. Ini kerana, susu ibu yang diperah mempunyai jangka hayat kesegaran yang berbeza di tempat berbeza. Perbezaan pintu peti sejuk pun sudah menyebabkan perbezaan jangka hayat kesegaran susu perahan ini.
Cara dan Tips Simpan Susu yang Betul

1) Simpan susu perahan mengikut jumlah sekali minum bayi. Jika untuk sekali minum, bayi hanya minum 3 oz, simpan susu dalam kuantiti ini. Ini kerana, susu yang telah  dipanaskan hanya bertahan selama 1 jam pada suhu bilik dan mesti dihabiskan dalam masa 1 jam.



2) Jika pada hari keempat susu masih berbaki di bahagian chiller, pindahkan ke bahagian beku untuk memanjangkan hayat susu tersebut.
3) Susu di bahagian chiller boleh dicampur untuk tarikh yang sama sahaja. Jika anda…