Monday, 4 March 2019

BADAN RASA LETIH GILER AKAN HILANG DENGAN CARA NI


Jangan tak tahu, LETIH YG MELAMPAU juga antara peragut zalim yang merampas kebahagiaan pasangan suami dan isteri...boleh jadi seisi keluarga

Bila letih lesu bertandang.. keinginan nak hias diri pun hilang, nak berborak dengan pasangan pun rasa malas.. Dengan anak-anak pun rasa makin menjauh.. Hubungan sesama orang yang tersayang menjadi dingin.. Rumah tangga menjadi  hambar.

TERBITKAN GEMBIRA, HADIRKAN BAHAGIA

Jika anda sendiri mengalami situasi begini, atau pasangan anda. Ini antara kemungkinan penyebab anda sering lesu tak bermaya.

1. Tidak cukup tidur - Biasakan tidur awal dan jangan kurang dari 6 jam
.
2. Berdengkur - Kurangkan berat badan, berlebihan berat badan antara punca tidur berdengkur
.
3. Pemakanan yang tidak sihat - pilih diet yang baik untuk kesihatan. Cukup nutrisi yang diperlukan badan
.
4. Hyperthyrodism - Pastikan badan dapat zat Vitamin C, Vitamin B, Kalsium magnesium, omega 3, selenium yang secukupnya.
.
5. Anemia - sel darah merah tidak cukup.Ambil makanan yang kaya dengan zat besi dan vitamin B
.
6. Murung - belajar menguruskan stress dan mengawal emosi. Bersenam dapat merembeskan hormon bahagia
.
7. Kurang air - Pastikan minum air secukupnya, sekurang2 kurangnya 8 liter setiap hari.
.
8. Kerja syif malam - cuba usahakan untuk tukar syif siang kerana berkerja di waktu malam menganggu jam biologi badan kita yang masa sepatutnya malam waktu badan rehat.

Kalau dari segi nutrisi, zat yang membantu atasi masalah letih dan lesu seperti mayat hidup ni pastikan dalam menu seharian lengkap dengan protin, omega 3, kalsium magnesium, vitamin B, Vitamin C, makanan yg kaya dengan polifenol agar sel mitochondria (sel janakuasa tenaga) kita mampu supply tenaga kepada sel sel badan dengan bahagianya.

Bila badan kembali dapat nutrisi yang secukupnya
InshaAllah.. Hidup jadi kembali bahagia

Ingin dapatkan produk yang dapat menampal lompong nutrisi yang terkurang,bantu memberi tenaga dengan segera hubungi ML di sini www.wasap.my/60195560012/CegahLetih

ML

#TerbitkanGembiraHadirkanBahagia
#PastikanZatBadanCukup
#SihatItuNikmat
#ShakleeByML

No comments:

Post a Comment

CUKUPLAH VITAMIN D DARI CAHAYA MATAHARI JE ..

Ahaa.. once upon a time. Maklin pun ingat camni , halah takyah la sibuk2 nak kesah vitamin D cukup ke dak dalam badan kita ni. Kan hari2 tia...