SAMA TAPI TAK SERUPA




" Alahhh sama je mana-mana pun, kat farmasi pun ada. More cheaper! "

Biasa dah dengar orang cakap camni bila lin post pasal benefit Vitamin C Shaklee. 

No hurt feeling pun sebab dulu pun lin cam diorang gak. Pada lin vitamin ni semua sama je. Beza nya satu harga mahal satu lagi murah. 

So for today lin nak share la apa beza nya vitamin C Shaklee dengan lambakan vitamim C di farmasi yang maybe ramai yang tak tahu. 

Di farmasi, vitamin c yang ada besenye sumber dari ascorbic asid. Kebanyakan supplement vitamin c di luar sana adalah sintetic in wich mereka menggunakan campuran beberape jenis bahan kimia utk mghasilkn supplement vitamin c ascorbic asid. So that's why harganya lebih murah. Contoh nya macam perasa vanilla sintetik la. Nama je perasa Vanilla tapi bukan dari pure vanilla. Harga nya RM2.00 je tapi kalau yang dari pure vania harga nya mencecah RM50 tau sebotol. 

Ada yg lebih elok sikit, syarikat ni menggunakan sumber asli tapi dlm proses manufacturing hilang 'co factor' maka vitamin C kategori ni di namakan organic.

DAH TU APA BEZA NYA DENGAN VITAMIN C SHAKLEE? 



Vitamin C shaklee bukan sahaja dihasilkan dari sumber alam semulajadi tapi dgn kaedah saintifik yang telah di uji. Shaklee mengekalkn co factor dalam setiap biji tablet Vitamin C. 

Sebiji tablet Vitamin C Shaklee mengandungi 500mg Vitamin C , seolah-olah kita makan sebanyak 7.5 biji buah limau sunkist dgn harga yg lebih murah.

Jadi shaklee vit c is 'beyond orgarnic' atau kami katakan natural vitamin c yg mudah di serap oleh badan.

Apa yang Shaklee buat bagi pastikan ia menyerap 100mg setiap jam? Aaa ni ramai sangat yang nak tau kan. 

Shaklee lakukan testing di Dr Shaklee Research Center di Hayward. Sebiji tablet Vitamin c di letak di dalam test bekas yang menyerupai asid perut manusia. Ia di gerakkan dan saintis pastikan ia larut dalam kadar 100mg setiap jam selama 5 jam.

Haa ini lah teknology "sustained released" yg beri kesan yg effektif dlm kesihatan kita. Ia bertindak mcm ubat tanpa dadah. T

Satu lagi test yg di lakukan adalah 'bio availibity test" yakni mengambil sample darah setiap jam bg memastikan penyerapan benar2 berlaku.

Shaklee sanggup invest berbillion us dollar dlm ujian klinikal ke atas manusia untuk pastikn setiap product yg ada logo shaklee selamat dan bkesan.

Salah seorang senior leader kami di beri peluang melawat kilang shaklee dan research center beberapa kali dan sempat interview para saintis yg telah lama bkhidmat dgn shaklee. Mereka sayangkan Shaklee. Purata yg stay dgn shaklee adalah 17 tahun, ada yg dah lebih 40thn spt Dr Les Wong. 

Baru-baru ni Vitamin C Shaklee sold out berkali-kali di pasaran. Stok dah habis pun, orang masih cari. Kenapa ye agaknya? 

Jawapanya adalah KUALITI yg tiada tandingan..quality second to none 

Bukan omong kosong, tapi di iktiraf oleh JAMA dan Lancet serta journal antara bangsa yg ternama.

Ada yang konsistan amalkan vit c ni 30 tahun. penyakit bersin bertubi2 waktu pg hilang dlm masa 3 hari je..

Ada yang masalah kulit berjerawat teruk lepas konsistan amalkan Vitamin C Shaklee, ibarat dapat kulit baru. 


Shaklee tak perlu artis atau model
Pengguna dan pengedar Shaklee lah duta Shaklee

Oh ya, lin nak share tips pengambilan vitamin C time kita demam or kene selsema. Bila dalam keadaan macam ni bermakna kita perlukan more vitamin C dari hari biasa. Ambil 2 biji pagi, 2 biji petang dan 2 biji malam sampailah selsema dan demam lega. Waktu sihat ambil macam biasa. Hanya gandakan pengambilan ketika kita tidak sihat sahaja untuk bantu sistem ketahanan badan kita bekerja. 

*teknologi sustained released adalah paten shaklee hanya shaklee je yg ada.


Fazlina Samsuddin

Pengedar Shaklee
Biz leader
Coordinator Shaklee


Comments

Popular posts from this blog

Menu diet untuk ibu GDM

Cara cuci tali pusat baby

Sambal belacan ala kedai Thai