Saturday, 9 May 2020

SHAKLEE TIPU BUKAN PRODUK ORGANIK??



Baru-baru ni ada orang tanya ,’ Betul ke produk Shaklee ni organik, ada cop organik ka? ’

Lin jawab,’ Shaklee tak guna certified organic kerana kami guna BEYOND ORGANIC ’.

Pelikkan??

Well, pelik kalau u tak faham. So Lin story dulu.

It is so much easier to be certified organic than it is to be beyond organic.

Why eh? 

Cerita simple nya, kalau nak dapat certified organic, u hanya perlu tanam bahan mentah u secara organik dan apply to rules yang lebih longgar.

Tapi Shaklee amalkan prinsip menjaga ketulenan. Shaklee sangat obsess dgn ketulenan bahan mentah ini dan keselamatan bahan mentah ini. This what really make me in loveeee sangat ngan Shaklee tau. 

Setiap bahan botanik ini akan menjalani 350 JENIS UJIAN untuk memeriksa kontaminasi, dan juga pesticides.

Ujian yang Shaklee jalankan ini jauh lebih banyak daripada ujian yg diperlukan untuk mendapat certified organic. Seriously! 

So for us to claim as certified organic, it will be a downgrade to our high level of standard.

Because we are beyond organic.

This is what it means.

Kami tanam secara organik, kami harvest secara organic. Kemudian, setiap bahan mentah (tumbuhan) itu diuji sebanyak 350 jenis ujian untuk pastikan TIADA BAHAN TERCEMAR dan juga racun serangga.

Kerana air boleh tercemar,udara boleh tercemar. Semua benda boleh tercemar. Kalau u tak uji, u hanya ckp organic. Tapi sebenarnya bahan mentah u dah tercemar dari air yang u guna utk siram contohnya.

So how pure are your ingredients?

Shaklee spend 200 million usd just to conduct all these quality tests!!!

It is crazy!!!

Tapi shaklee is always crazy about safety and purity.

Shaklee tests  against 300 types of perticides for every ingredient. And that is 3 X MORE THAN THE STANDARD AMOUNT OF TEST ON PESTICIDES REQUIRED IN THE US.

Org suruh test 100 jenis racun serangga,dia p test 300!!!


Over ya amat. Habis duit laguni. 
But well like I said, mmg gila pun drg ni.


Drg gila ttg quality product💁‍♀️.


Sebab tu Lin pilih Shaklee sahaja. Ada ke company gila perabis duit buat test over2 mcm ni setiap tahun?





So clear ye? 

No comments:

Post a comment

FIBROID MENGECUT TANPA OPERATION

  Lately ramai betul yang ada masalah fibroid ni. Yela siapa tak risau kan bila doktor sahkan ada fibroid. Fibroid, atau nama lainnya ‘Leiom...