Sunday, 23 August 2020

Bisnes Shaklee ni OK ke?


Lin pernah buat macam-macam bisnes sebelum ni.


Jual tudung, jual jubah, jual produk botol susu AVENT, jual coklat minda... Banyak kan?


Jadi dropship pernah

Jadi agen pernah

Jadi stokis pernah



Sampai satu tahap dah penat nak rolling modal. Contohla next month kalau nak harga stokis, Lin kene restock 5000 unit jugak kalau nak dapat harga stokis. Kalau tak, dapat harga agen biasa je la walaupun sebelum ni kita dah hempas beribu ringgit beli stok. Takleh restock sikit sikit, letih kan? 


Meniaga ngan anak anak kecik pastu takde helper ni faham-faham jela. Pastu kalau nak balik kampung asyik nak balik rumah cepat je sebab agen agen nak barang.



Sampai la kenal biz Shaklee ni. Asalnya jadi consumer je dulu. Then baru decide nak wat biz. 


Ya ALLAH! SUMPAH BEST GILER. Huaaaaa, mungkin ada hikmah gakla Allah bagi test dugaan memacam biz sebelum ni. Kalau tak mesti Lin tak rasa nikmatnya bila jumpa biz Shaklee ni. Seriously beza giler kay. 


YURAN KEAHLIAN RM35 JERRR

Camne tak best, nak join jadi ahli just bayar berapa puluh ringgit je. Time lin masuk dulu RM65 skang ni lagi la seronok, RM35 je weeehhh. Mampu sangat! OK ke idokk? 



 KUALITI PRODUK OHSEM! 


Nak tau tak produk Shaklee ni bukan yashe-yashe tau. Di sebalik biz ni ada barisan saintis dan doktor yang bertauliah. Keje diorang ni jaga kualiti, buat kajian, untuk pastikan produk Shaklee ni selamat pengguna dan alam sekitar dan berkesan. Know what, diorang jalankan lebih dari 100,000 kali ujian ke atas produk tau. Dari 100k tu, 350 kali test untuk pastikan bahan mentah yang shaklee gunakan bebas dari bahan bahan tercemar termasukla racun perosak. And paling ohsem nya board of advisor Shaklee ni bukan calang calang, siapa tak kenal Dr Elizabeth Blackburn yang pernah memenangi anugerah NOBEL dalam bidang perubatan. And many more la saintis dan doktor yang hebat hebat. So korang rasa WOW ke idok? 



DAH BOLEH TERUS MULAKAN BIZ TANPA KENE BELI STOK BERTIGKAT-TINGKAT 

Once korang join, nak makan dulu saja pun takpe. Kata la tetiba korang nak decide wat biz la plak, tak yah dah nak pay any fees. Dah boleh meniaga and bina team biz korang terus.. Tak macam sesetengah biz yang wajibkan beli stok ribu ribu untuk mulakan biz. Sangat sesuai la kan untuk kita yang bukan biz taikoon ni. OK ke idokk? 


DAHLA DAPAT UNTUNG, MACAM MACAM BONUS LEH DAPAT! 

Ok bila dah start meniaga, korang akan dapat 2 jenis income tau. Jual produk korang akan dapat untung pastu kalau sales korang bulan tu lebih dari RM300.. Korang dah boleh dapat bonus bulanan dah which is dibayar setiap 14hb tanpa gagal. 


 TOLONG GROW AGEN PUN LEH DAPAT BONUS? 


Nanti mesti la ada yang berminat nak join korang wat biz ni kan, besenya customer la sebab diorang dah rasa kesan best. Haaa ni nak citer, korang train biz partner korang sampai dapat income.. Korang dapat bonus NPB. Korang coach biz partner korang sampai dia naik pangkat pun korang akan dapat bonus tau, bonus LEADERSHIP namanya. Giler tak seronok? Sebelum ni jadi stokis kalau agen upgrade kita tak dapat apa pun dari founder. Tapi biz Shaklee ni tolong agen berjaya pun kita dapat bonus. So skang korang rasa OK ke idokk? 


BOLEH BELI KERETA 


Bila team member makin besar, group sales makin besar, peluang nak qualified car bonus pun besar. Bayangkanla surirumah macam Lin ni boleh beli kereta walhal dok rumah je pun. Tiap2 bulan duit kete bayar dengan CAR BONUS yang Shaklee bagi tiap bulan. Haa korang rase, OK ke idokk? 





PASSPORT


Sebelum ni tak pernah buat passport sebab memang tak pernah mimpi nak gi oversea. Tapi bila buat biz Shaklee ni, terpaksa buat jugakla. Company sponsor trip percutian mewah kesana sini. Bawak badan ngan baju je yang lain semua ditanggung termasukla tiket flight. Korang rasa OK ke idokk? 




FLEKSIBEL 


Ingat tak tadi Lin ada cakap, biz sebelum ni jenuh la kalau nak balik kampung, tak leh lelama risau kang agen ke customer ke nak barang. Sejak biz Shaklee ni nak g bercuti ke balik kampung berbulan-bulan pun takde hal. Sebab kita boleh dropship hq tolong poskan barang kat customer kita. Biz partner kita pulak boleh ode sendiri je barang melalui website. Bab harga jangan risau once dah jadi ahli korang restock sebotol barnag pun still dapat harga ahli. Dah tak payah pening pikir mana nak cari modal borong stok semata mata nak dapat harga borong. Ya Allah, korang rasa cane.. BEST ke idokkk? 



PELUANG BINA KAREER


Pastu kan biz Shaklee ni bukan takat leh dapat untung ngan bonus je. Ada macam macam jenis rank korang boleh shoot tau. And setiap rank ni bonus yang kita dapat berbeza-beza. Bermula dari RM1000 hinggalah banyak kosong ujung nya. Dduk rumah je pun bukan nya kene bukak kedai sewa kedai. Ha ni antara rank-rank dan anggaran bonus dalam biz Shaklee ni 






Anddd paling best lagi, Lin ada rahsia macam mana nak buat income RM2000 setiap bulan dengan Shaklee ni tanpa perlu korang buat loan beli stok. Method yang Lin ajar kat team kami ni memang PROVEN tau, ni antara bonus bonus team ASC






So camne, lepas baca ni korang rasa bisnes SHAKLEE ni ok tak? 

Kalau korang rasa dah tak sabar nak dapat semua ni, jom jadi sebahagian dari family ASC kami. Lin akan guide korang sampai jadi, inshaAllah. Lets do it together! 


FAZLINA SAMSUDDIN
PENGEDAR SHAKLEE MALAYSIA 🇲🇾 
EFFECTIVE SHAKLEE BIZ LEADER


No comments:

Post a comment

IBU TUNGGAL BANGKIT UBAH HIDUP , KINI MILIKI INCOME PULUHAN RIBU

DUNIA TERASA GELAP SEKETIKA BILA ALLAH MENJEMPUT SUAMI KE PANGKUAN YANG MAHA ESA 🥺 Kalau ada orang bagi saya alasan kata, Saya bukan ada mo...