Tuesday, 25 August 2020

JADI SURIRUMAH BUKAN PENAMAT IMPIAN KITA



Dulu-dulu masa kecik kita selalu di momok kan, kalau belajar tak pandai nanti kawen je lah duduk rumah jaga anak. Gara-gara takut kene kawen awal, punya la gigih study.


Zaman dah berubah, teknologi pun dah maju. Internet dah laju, aplikasi meeting online pun dah banyak macam Zoom, Whatsapp, telegram dan berbagai lagi. Ramai juga yang berkelulusan tinggi memilih untuk jadi suribisnes, berbisnes dari rumah dalam masa yang sama membesarkan anak-anak. Lin antara surirumah berijazah yang memilih untuk bekerja dari rumah sejak 2009 sehinggalah kini. 


SURIRUMAH BUKAN PENAMAT IMPIAN KITA



Jangan sedih kalau terpaksa memilih menjadi surirumah. Ada banyak peluang untuk kita capai impian kita dari rumah. 


Banyak dah peluang niaga secara online, hanya perlu bijak memilih mana yang sesuai dan berbaloi sahaja. 


Bagi yang baru nak berjinak-jinak berbisnes tapi tak ada modal yang besar. Lin sarankan anda cuba menjadi agen dropship terlebih dahulu. Jadi agen dropship tak memerlukan anda membeli dan menyimpan stok di tangan. Hanya promote, ambil bayaran dan order dari customer kemudian submit order dengan company dropship anda. Mereka yang akan uruskan penghantaran sehingga ke pintu pelanggan anda. Mudahkan?



Bila dah ada pelanggan yang ramai, bolehla mula buat stok sedikit demi sedikit untuk kelangsungan bisnes. Kemudian kembangkan bisnes, ambil agen agen untuk bantu anda besarkan rangkaian. Semakin ramai agen semakin besarlah jualan kumpulan dapat dihasilkan. Semakin tinggilah income yang bakal anda diperolehi. Kalau boleh cari bisnes yang company bayar income agen agen anda. Jadi tak perlu lah anda pening kepala nak fikir berapa komisyen perlu dibayar kepada setiap agen di dalam team anda. 


ADA KE COMPANY YANG BAYARKAN INCOME UNTUK AGEN?


Ya, sudah tentu ada


Lin buat bisnes produk kesihatan Shaklee. Bonus atau komisyen ahli kumpulan Lin dibayar oleh Shaklee mengikut berapa jualan yang berjaya mereka hasilkan.


Ada lagi yang menarik mengenai bisnes Shaklee yang dah bertahun-tahun Lin buat ni tau.


Kita bukan sahaja dapat untung dari hasil jualan, tapi kita juga dapat bermacam-macam jenis bonus


.


Bila kita train dan guide agen kita sampai mereka berjaya dapat income, Shaklee akan bayar kita bonus NPB


Bila kita coach agen kita sampai mereka berjaya naik pangkat, Shaklee akan bayar kita bonus LEADERSHIP dari level 1 sampaila level 6. Lebih kurang dalam RM600 bagi setiap agen yang berjaya rank up. Cuba bayangkan kalau agen kita ada 2 orang yang berjaya naik pangkat.


2 x RM600 = RM1200

Ini adalah anggaran nilai bonus yang bakal kota dapat. Nilai sebenar bergantung atas jumlah jualan agen kita. 


Ni belum lagi bonus bonus yang lain lagi, CAR BONUS antaranya


Siapa kata jadi surirumah tak boleh beli asset dan ekereta?



Alhamdulillah, Allah beri rezeki Lin beli kereta toyota Wish dengan CAR BONUS yang Shaklee bagi setiap bulan. 


Dan ramai juga yang berjaya miliki rumah idaman seawal usia dengan bisnes Shaklee ni. 


Ternyata,kini menjadi surirumah bukan lagi penamat impian kita. Mungkin ia adalah permulaan kita membina bersiri - siri kisah kejayaan. Kalau sebelum ni asyik bersorak kisah sukses orang lain, mana tau kali ni giliran kita pula menulis kisah kejayaan sendiri pula.







Berminat nak cuba berbisnes Shaklee? Lin sedia membantu, inshaAllah dengan pengalaman selama 7 tahun di dalam bisnes Shaklee sebagai pengedar dan bisnes leader. Klik KLIK DI SINI




FAZLINA. COM

PENGEDAR VIVIX MALAYSIA

BIZ LEADER SINCE 2013

No comments:

Post a comment

IBU TUNGGAL BANGKIT UBAH HIDUP , KINI MILIKI INCOME PULUHAN RIBU

DUNIA TERASA GELAP SEKETIKA BILA ALLAH MENJEMPUT SUAMI KE PANGKUAN YANG MAHA ESA 🥺 Kalau ada orang bagi saya alasan kata, Saya bukan ada mo...