Tuesday, 23 March 2021

KALAU BAGUS KENAPA TAK MASUK DRUGSTORE?



KALAU PRODUK BAGUS , KENAPA TAKDE JUAL KAT FARMASI ATAU DRUGSTORE ?


Sabau ...


Ni Fazlina nak explain kenapa


Kat Malaysia , Shaklee ni berdaftar sebagai syarikat jualan langsung ( direct selling ). So , exclusive la kalau nak beli kene beli kat pengedar je. Pastu bawah akta jualan langsung kan tak leh jual kat kedai2 camni. 


Kat Singapore , see ? nampak kan drugstore diorang ada jual Shaklee. Kalau ikut hipotesis korang tu , maknanya produk Shaklee bagus la kan?


Eh but wait ,nape kat Singapore boleh je jual kat farmasi ek.


Sebab kat Singapore , gov diorang tak bagi syarikan2 jualan langsung ni beroperasi.So diorang masuk la ke market farmasi. TAPI , harga pun jadi berkali ganda la sebab kos bertambah , kene bayo kat owner farmasi tu ruang sewa kecuali kalau owner tu pakcik dia.


So korang pilihla nak dia ada kat farmasi tapi harga berkali ganda , boleh beli kt Singapore 


Ataupun nak harga ahli , meh beli ngan Fazlina


Easy bukan?


 

No comments:

Post a Comment

TIPS RANGSANG OTAK BABY JADI CERDAS IQ TINGGI

LAKUKAN RANGSANGAN SENSORI 1. Rangsang pendengaran. Buka bacaan al Quran (paling bagus dibaca oleh ibu atau bapa). Sesekali dengar dodoikan ...