Thursday, 12 August 2021

SELALU MUDAH LUPA


CUBA CHECK ADA TAK MASALAH CAMNI ?


Selalu sangat mudah lupa nak cakap apa.

Nak panggil sorang anak tapi petik semua nama anak.

Selalu hilang fokus , nak buat kerja A tetiba  lupa nak buat apa tadi.Selalu ada masalah nak ingat hari dan tarikh.


Nak masukan sayur dalam peti ais , baju dalam mesin basuh. Tetiba anak tanya "KENAPA MOMMY SIMPAN BAJU DALAM PETI AIS ?"


Mesti rasa geram kan? Kadang nak gelak pun ada. Cuba share pengalaman "lupa" korang plak 🤭


Penyakit lupa ni memang semakin menjadi-jadi lepas kita bersalin. Kajian menunjukkan otak kita akan mengecut dalam 6% ketika mengandung. Ditambah pula dengan faktor penuaan.



Jangan risau , masih ada jalan nak powerkan otak kita. Nak ingatan semakin kuat , fokus semakin tajam bersahabatlah dengan Omega 3. Pastikan dalam menu harian kita cukup. Banyak sumber omega 3 ni contohnya telur , badam , ikan , avocado dan lain2.

Maklin top up dengan Omega guard , fish oil yang dihasilkan dari ikan sebenar kaya dengan EPA ,DHA & ALA.


Sharing is caring ,

MAKLIN


#maklinstory #brainbooster  #omega3

No comments:

Post a Comment

10 TIPS TINGKATKAN HORMON DHEA UTK AWET MUDA

  10 TIPS TINGKATKAN HORMON DHEA . Fahaman umum. Makin meningkat umur makin menurun hormon. Antaranya ialah hormon DHEA. . Betul hormon DHEA...